Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
Składniki
Zmielone mięso wieprzowe dajemy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formuje pulpeciki w dłoniach. Każdy pulpet obtaczamy w mące.
Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły mięso.Solimy i gotujemy.Do wrzątku wkładamy pulpeciki.Gotujemy ok. 20 - 25 min na średnim ogniu.
Siekamy koperek. W osobnym garnuszku rozrabiamy śmietanę z mlekiem i mąką na gładko. Powoli wlewamy do gotujących się pulpetów i mieszamy. Kiedy sos zacznie gęstniec dodajemy posiekany koperek. Gotujemy jeszcze 3 minutki mieszając.