Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorada w białym winie i pietruszce

Dorada w białym winie i pietruszce

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 415

Bardzo delikatna ryba w wyrazistym, aromatycznym sosie.

Składniki

  • dorada ok. 400g
  • łyżka posiekanej świeżej pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 100ml białego wina
  • łyżeczka posiekanej papryczki chilli
  • łyżka masła
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie natrzyj ją dokładnie solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego i zrób 3-4 nacięcia na boku. Posiekaj drobno pietruszkę, czosnek i chilli, połową powstałej mieszanki wraz z łyżeczką masła faszeruj rybę od środka. Posyp ją resztą pietruszki, czosnku i chilli, skrop sokiem z cytryny (na wierzch również można położyć trochę masła), podlej białym winem i piecz ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń