Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna ryba w wyrazistym, aromatycznym sosie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Składniki
Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie natrzyj ją dokładnie solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego i zrób 3-4 nacięcia na boku. Posiekaj drobno pietruszkę, czosnek i chilli, połową powstałej mieszanki wraz z łyżeczką masła faszeruj rybę od środka. Posyp ją resztą pietruszki, czosnku i chilli, skrop sokiem z cytryny (na wierzch również można położyć trochę masła), podlej białym winem i piecz ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180C.