Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie z ryby na każdą okazję. Podawaj na gorąco z ziemniakami lub na zimno z pieczywem. Smakuje w obu wydaniach:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4229
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4229
Składniki
Marchewki, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w zapałkę. Por oczyść, potnij w plasterki. Cebule i czosnek obierz. Cebule pokrój w talarki, a czosnek posiekaj. W rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć pokrojone warzywa, mieszając smaż razem 5-6 minut.
Warzywa podlej niewielką ilością gorącej wody. Dodaj listek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Przypraw solą oraz słodką papryką. Duś pod przykryciem około 10 minut.
Warzywa wymieszaj z koncentratem pomidorowym, trzymaj w cieple.
Filety z dorsza opłucz, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Podziel na porcje. Odstaw do lodówki na 30 minut. Roztrzepane jajko wymieszaj z łyżką wody.
W mieszance zanurzaj kawałki dorsza, następnie obtaczaj je z obu stron w mące. Na patelni rozgrzej pozostały olej, wkładaj porcje ryby, smaż na złoty kolor z obu stron.
Przekładaj na ogrzany półmisek. Przykryj warzywami. Udekoruj świeżym tymiankiem i natką.