Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre danie Przepis na sos zaczerpniety z kuchni polskiej.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1556
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1556
Składniki
Filety osuszyć,skropic sokiem z cytryny i odstawic na 10 minut
mąkę zmieszać z sola i pipeprzem,otoczyc w niej ryby i usmazyc na rumiano
w rondlu rozgrac reszte oleju,wrzucić drobno posiekany czosnek i cebulę , zeszklić
do cebuli i czosnku dodać koncentrat i wino,zagotować i wrzucic osączony groszek
chwile pogotować,na koniec dodac mielona papryke,doprawic sola ,cukrem i pieprzem
na talerzu ułozyc usmazone ryby ,zalac sosem i podawac z frytkami lub makaronem.
Mnie smakuje to danie podane na zimno .