Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta i delikatna ryba z pomidorami i cebulą, upieczona na warstwie ziemniaków
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 742
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 741
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 426
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 742
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 741
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 426
Składniki
Ziemniaki ugotować w całości, lekko ostudzić, pokroić w plastry.
Cebulę pokroić w krążki, usmażyć na oliwie.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim plastry ziemniaków. Filety z dorsza posolić, popieprzyć, położyć na ziemniakach. Na rybę wyłożyć usmażoną cebulę i pomidory koktajlowe pokrojone na połówki, posypać kaparami.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, włożyć naczynie z rybą, piec 15-20 minut.