Do góry

Dania główne Przepis na:

dorsz z piekarnika

dorsz z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 725

Dodano:

Odsłon: 3217

soczysta i delikatna ryba z pomidorami i cebulą, upieczona na warstwie ziemniaków

Składniki

  • filety z dorsza - 600 g
  • ziemniaki - 1 kg
  • cebula - 2 szt
  • pomidory koktajlowe - 300 g
  • kapary - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa - kilka łyżek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
dorsz z piekarnika

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w całości, lekko ostudzić, pokroić w plastry.

  2. Cebulę pokroić w krążki, usmażyć na oliwie.

  3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim plastry ziemniaków. Filety z dorsza posolić, popieprzyć, położyć na ziemniakach. Na rybę wyłożyć usmażoną cebulę i pomidory koktajlowe pokrojone na połówki, posypać kaparami.

  4. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, włożyć naczynie z rybą, piec 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń