Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta i delikatna ryba z pomidorami i cebulą, upieczona na warstwie ziemniaków
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 125
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 459
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 125
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 459
Składniki
Ziemniaki ugotować w całości, lekko ostudzić, pokroić w plastry.
Cebulę pokroić w krążki, usmażyć na oliwie.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim plastry ziemniaków. Filety z dorsza posolić, popieprzyć, położyć na ziemniakach. Na rybę wyłożyć usmażoną cebulę i pomidory koktajlowe pokrojone na połówki, posypać kaparami.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, włożyć naczynie z rybą, piec 15-20 minut.