Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta i delikatna ryba z pomidorami i cebulą, upieczona na warstwie ziemniaków
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 69
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 203
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 139
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 69
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 203
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 139
Składniki
Ziemniaki ugotować w całości, lekko ostudzić, pokroić w plastry.
Cebulę pokroić w krążki, usmażyć na oliwie.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w nim plastry ziemniaków. Filety z dorsza posolić, popieprzyć, położyć na ziemniakach. Na rybę wyłożyć usmażoną cebulę i pomidory koktajlowe pokrojone na połówki, posypać kaparami.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, włożyć naczynie z rybą, piec 15-20 minut.