Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką i niesamowicie pyszną rybkę z piekarnika, którą niedawno robiłam, u mnie były to polędwice z dorsza. Rybka wyszła soczysta i aromatyczna, dlatego koniecznie zróbcie. Ryby podałam z ziemniakami z piekarnika i surówką z marchewki i jabłka. Pyszny i pożywny obiad :-)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1774
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1774
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
W miseczce przygotować marynatę. Olej wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, siekanym koperkiem, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Ryby dokładnie posmarować marynatą i odstawić na pół godziny. Po tym czasie formę lub naczynie żaroodporne wysmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ryby ułożyć w naczyniu, na górę dać cienkie plasterki cytryny.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200-210 stopni góra-dół przez 15-17 minut, potem z funkcją grilla przez kolejne 3-5 minut. Kto nie ma w piekarniku funkcji grilla, to piecze rybę przez 20 minut. Polecam, bo rybka jest pyszna :-) SMACZNEGO!!!