Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką i niesamowicie pyszną rybkę z piekarnika, którą niedawno robiłam, u mnie były to polędwice z dorsza. Rybka wyszła soczysta i aromatyczna, dlatego koniecznie zróbcie. Ryby podałam z ziemniakami z piekarnika i surówką z marchewki i jabłka. Pyszny i pożywny obiad :-)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 67
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 111
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 67
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 111
Składniki
W miseczce przygotować marynatę. Olej wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, siekanym koperkiem, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Ryby dokładnie posmarować marynatą i odstawić na pół godziny. Po tym czasie formę lub naczynie żaroodporne wysmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ryby ułożyć w naczyniu, na górę dać cienkie plasterki cytryny.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200-210 stopni góra-dół przez 15-17 minut, potem z funkcją grilla przez kolejne 3-5 minut. Kto nie ma w piekarniku funkcji grilla, to piecze rybę przez 20 minut. Polecam, bo rybka jest pyszna :-) SMACZNEGO!!!