Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to jedne z najsmaczniejszych ziemniaczanych dań. Ewa Wachowicz w swoim programie przedstawiła przepis na ich białoruską wersję. Do startych ziemniaków oprócz cebuli czy jajek należy dodać także specjalny składnik, czyli mielone mięso wieprzowe. Przepis pochodzi z 548. odcinka programu "Ewa gotuje".
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 216
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 944
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 216
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 944
Składniki
Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić mięso mielone. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Usmażyć.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dobrze odcisnąć. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Posolić. Przyprawić pieprzem i dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Nałożyć po łyżce masy ziemniaczanej. Zrobić placuszki. Na placki dać usmażone mięso. Na mięso ponownie masę ziemniaczaną. Usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kwaśną śmietaną.