Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam polecić kieszonki z drobiu napełnione szpinakiem , zapiekane i podane z zapiekanymi ziemniaczkami. Polecam
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 54
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 834
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 54
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 834
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć , przekroić tak by utworzyć kieszonkę. Mięsko zewnątrz jak i wewnątrz wysmarować oliwą , natrzeć przyprawami. Na patelnię z łyżką oliwy włożyć szpinak dodać drobno pokrojone ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku podsmażać około 10 minut i zalać śmietaną. Podsmażać aż śmietana zredukuję się ze szpinakiem. Tak przegotowanym szpinakiem napełnić piersi kurczaka czyli kieszonki. Kieszonki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 50 - 60 minut. Po 40 minutach na kieszonkach ułożyć plastry sera i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia . Ziemniaki obrać , opłukać , osuszyć następnie pokroić w większą kostkę. Wymieszać z oliwą oraz przyprawą do ziemniaków, rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia włożyć do piekarnika i zapiekać razem z kieszonkami do miękkości. Smacznego
Pyszne danie gotowe.