Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kotlet jak De volaille. Pięknie wygląda na talerzu, po zapieczeniu środka wygląd jeszcze zyskuje.... ale nie zdążyłam już uchwycić aparatem, tak szybko zginęły.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 59
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 355
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 77
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 139
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 196
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 59
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 355
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 77
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 139
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 196
Składniki
Dwa spore kotlety. Opłukaną pierś, osuszyć z każdej wykroić ładny kawałek kotleta. Płaty na kotlety delikatnie otłuc tłuczkiem. Z reszty mięsa robimy sos, lub zwykłe kotlety. Otłuczone mięso posypujemy przyprawą kebab-gyros, przykrywamy plastrem szynki, posypujemy pestkami słonecznika na środek nakładamy 1 pełną łyżeczkę pesto, składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Jeśli kotlet jest większy, odrobinę piersi zakładamy do środka i dopiero zwijamy na pół. Ale wtedy musimy zwiększyć czas smażenia, lub po podpieczeniu, przekroić na pół i dopiec środek. Tak było z tym kotletem na zdjęciu, w środku był nie dopieczony.
Kotlety obtaczać z zmielonym siemieniu lnianym z listkami lubczyku. Smażyć na sporej ilości oleju około 12-15 minut.