Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na nadchodzącą Wigilię
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 827
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 827
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Farsz: Podgrzybki zalej wodą i pozostaw na noc. Potem gotuj je przez około 30 minut w tej samej wodzie. Kapustę opłucz świeżą wodą, a następnie pokrój. Przełóż do garnka, podlej wodą i gotuj na małym ogniu Dodaj również wodę z gotowania grzybów. Grzyby pokrój w drobną kostkę, albo w cienkie paseczki i dodaj do kapusty. Cebulę i pieczarki obierz i pokój w kostkę, przesmaż na patelni. Dodaj do kapusty. Kapustę gotuj na małym ogniu 1.5 h. Ciasto : Drożdże rozkrusz do miski, zasyp cukrem, zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj. Miseczkę przykryj ściereczką i odstaw na bok. Do drugiej miski dodaj pozostałe składniki. ( masło pokrój w kawałki). Dodaj rozczyn drożdżowy i zagnieć ciasto. Wyrabiaj aż ciasto będzie miękkie, elastyczne i będzie ładnie odchodzić od rąk. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę. Po tym czasie ponownie je zagnieć, a następie rozwałkuj na prostokąt i pokrój go na 4 paski. Na każdy z nich nałóż farsz,pozostawiając brzegi wolne i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przykryj i odstaw na około 20 min do wyrośnięcia. Roztrzep jedno jajko i posmaruj po wierzchu paszteciki. Każdy z rulonów potnij na mniejsze paszteciki. Posyp sezamem. Piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.