Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ciepło i zimno.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
        
        
                Składniki
Pierś wypłukać i osuszyć ręcznikiem. Z soli, pieprzu, soli czosnkowej, lubczyku, kolendry i oleju przygotować marynatę. Natrzeć pierś, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Wyjąć z lodówki na 15-20 minut przed duszeniem. Przekładamy na patelnię wraz z powstałym sokiem. Jeżeli nie ma czasu na leżakowanie mięsa w lodówce to dusimy od razu na patelni. Dusimy pod przykryciem. Oczywiście nie zapominamy o podlewaniu mięsa od czasu do czasu niewielką ilością wody.
Smakuje znakomicie do obiadu ale również na zimno. Dla podkreślenia smaku można podać żurawinę.