Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ciepło i zimno.
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2627
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25892
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2627
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25892
Składniki
Pierś wypłukać i osuszyć ręcznikiem. Z soli, pieprzu, soli czosnkowej, lubczyku, kolendry i oleju przygotować marynatę. Natrzeć pierś, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Wyjąć z lodówki na 15-20 minut przed duszeniem. Przekładamy na patelnię wraz z powstałym sokiem. Jeżeli nie ma czasu na leżakowanie mięsa w lodówce to dusimy od razu na patelni. Dusimy pod przykryciem. Oczywiście nie zapominamy o podlewaniu mięsa od czasu do czasu niewielką ilością wody.
Smakuje znakomicie do obiadu ale również na zimno. Dla podkreślenia smaku można podać żurawinę.