Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ciepło i zimno.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2319
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3456
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4165
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74083
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 567
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2319
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3456
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4165
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74083
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 567
Składniki
Pierś wypłukać i osuszyć ręcznikiem. Z soli, pieprzu, soli czosnkowej, lubczyku, kolendry i oleju przygotować marynatę. Natrzeć pierś, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Wyjąć z lodówki na 15-20 minut przed duszeniem. Przekładamy na patelnię wraz z powstałym sokiem. Jeżeli nie ma czasu na leżakowanie mięsa w lodówce to dusimy od razu na patelni. Dusimy pod przykryciem. Oczywiście nie zapominamy o podlewaniu mięsa od czasu do czasu niewielką ilością wody.
Smakuje znakomicie do obiadu ale również na zimno. Dla podkreślenia smaku można podać żurawinę.