Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18489
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 340
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18489
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 340
Składniki
Przepiórki rozbiera się na udka i na piersi supreme- czyli ze skórą i krótkim skrzydełkiem z kością. Korpuski zagotowuje się z zielem i liściem na wywar.
Na patelni szkli się posiekaną cebulę i potem obsmaża się kawałki przepiórek obwinięte w plastry szynki. Gdy elementy się przyrumienią dodaje się wino, trochę je trzeba wygotować i wywar z korpusków. Całość dusi się pod przykryciem. Sos można doprawić rozmarynem i pieprzem. Szynka i wywar były słone, więc ostrożnie z soleniem. Po około 60 minutach mięso będzie się rozpływać, a sos się zredukuje. Ewentualnie można go zagęścić.
Smacznego :)