Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 465
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 981
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2708
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 465
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 981
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2708
Składniki
Przepiórki rozbiera się na udka i na piersi supreme- czyli ze skórą i krótkim skrzydełkiem z kością. Korpuski zagotowuje się z zielem i liściem na wywar.
Na patelni szkli się posiekaną cebulę i potem obsmaża się kawałki przepiórek obwinięte w plastry szynki. Gdy elementy się przyrumienią dodaje się wino, trochę je trzeba wygotować i wywar z korpusków. Całość dusi się pod przykryciem. Sos można doprawić rozmarynem i pieprzem. Szynka i wywar były słone, więc ostrożnie z soleniem. Po około 60 minutach mięso będzie się rozpływać, a sos się zredukuje. Ewentualnie można go zagęścić.
Smacznego :)