Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Przepiórki rozbiera się na udka i na piersi supreme- czyli ze skórą i krótkim skrzydełkiem z kością. Korpuski zagotowuje się z zielem i liściem na wywar.
Na patelni szkli się posiekaną cebulę i potem obsmaża się kawałki przepiórek obwinięte w plastry szynki. Gdy elementy się przyrumienią dodaje się wino, trochę je trzeba wygotować i wywar z korpusków. Całość dusi się pod przykryciem. Sos można doprawić rozmarynem i pieprzem. Szynka i wywar były słone, więc ostrożnie z soleniem. Po około 60 minutach mięso będzie się rozpływać, a sos się zredukuje. Ewentualnie można go zagęścić.
Smacznego :)