Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19800
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 473
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 451
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6858
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242493
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19800
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 473
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 451
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6858
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242493
Składniki
Przepiórki rozbiera się na udka i na piersi supreme- czyli ze skórą i krótkim skrzydełkiem z kością. Korpuski zagotowuje się z zielem i liściem na wywar.
Na patelni szkli się posiekaną cebulę i potem obsmaża się kawałki przepiórek obwinięte w plastry szynki. Gdy elementy się przyrumienią dodaje się wino, trochę je trzeba wygotować i wywar z korpusków. Całość dusi się pod przykryciem. Sos można doprawić rozmarynem i pieprzem. Szynka i wywar były słone, więc ostrożnie z soleniem. Po około 60 minutach mięso będzie się rozpływać, a sos się zredukuje. Ewentualnie można go zagęścić.
Smacznego :)