Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 141
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101371
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5887
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 141
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101371
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5887
Składniki
Przepiórki rozbiera się na udka i na piersi supreme- czyli ze skórą i krótkim skrzydełkiem z kością. Korpuski zagotowuje się z zielem i liściem na wywar.
Na patelni szkli się posiekaną cebulę i potem obsmaża się kawałki przepiórek obwinięte w plastry szynki. Gdy elementy się przyrumienią dodaje się wino, trochę je trzeba wygotować i wywar z korpusków. Całość dusi się pod przykryciem. Sos można doprawić rozmarynem i pieprzem. Szynka i wywar były słone, więc ostrożnie z soleniem. Po około 60 minutach mięso będzie się rozpływać, a sos się zredukuje. Ewentualnie można go zagęścić.
Smacznego :)