Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony królik z cebulką

Duszony królik z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 1393

Dodano:

Odsłon: 1771

Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!

Składniki

  • królik
  • 4 cebule
  • czosnek
  • słodka papryka
  • margaryna
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz, sól
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Królika poporcjować, natrzeć solą, pieprzem, przeciśnietym czosnkiem i sporą ilością słodkiej papryki. Pozostawić na jakiś czas w lodówce.
    Pół kostki margaryny rozpuścić w garnku i poukładać na tym kawałki królika. Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 30 min.

  2. Cebulę pokroić w talarki i rozłożyć na kawałkach mięsa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie czosnek granulowany lub inne przyprawy, które lubimy. Dalej dusić pod przykryciem, az mięso dojdzie.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 marca Dawno nie jadłem królika, a to takie pyszne mięso :) Chyba się wproszę do sąsiadki na obiad ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń