Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Królika poporcjować, natrzeć solą, pieprzem, przeciśnietym czosnkiem i sporą ilością słodkiej papryki. Pozostawić na jakiś czas w lodówce. Pół kostki margaryny rozpuścić w garnku i poukładać na tym kawałki królika. Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Cebulę pokroić w talarki i rozłożyć na kawałkach mięsa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie czosnek granulowany lub inne przyprawy, które lubimy. Dalej dusić pod przykryciem, az mięso dojdzie. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego