Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, dwukolorowe naleśniki to świetna opcja na obiad na słodko, śniadanie czy deser ;) Klasyczne twarogowe nadzienie wzbogacone jest tu dodatkiem karmelizowanej gruszki, która idealnie współgra z białym serem. Naleśniki po zwinięciu możecie dodatkowo obsmażyć na maśle. Zarówno w takim wydaniu jak i klasycznie smakować będą pysznie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31036
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3686
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5738
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31036
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3686
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5738
Składniki
Składniki ciasta na naleśniki zmiksować. Odlać 1/3 ciasta i zmiksować z kakao. Ciemne ciasto przelać do dyspensera, butelki z dziubkiem lub małej butelki po wodzie mineralnej z otworem w nakrętce. Gruszki pokroić na plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać miód i gruszki. Posypać cynamonem.
Smażyć na wolnym ogniu, aż gruszki zmiękną. Ser utrzeć z jogurtem i cukrem pudrem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewać ciemne ciasto naleśnikowe tworząc dowolny wzorek. Chwilę smażyć, aż ciasto się "zetnie". Zalać jasnym ciastem i smażyć do zarumienienia. Przewrócić na drugą stronę i usmażyć. Naleśniki posmarować serem i dodać gruszki. Zwinąć w rulon lub złożyć w trójkąt. Smacznego!