Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, dwukolorowe naleśniki to świetna opcja na obiad na słodko, śniadanie czy deser ;) Klasyczne twarogowe nadzienie wzbogacone jest tu dodatkiem karmelizowanej gruszki, która idealnie współgra z białym serem. Naleśniki po zwinięciu możecie dodatkowo obsmażyć na maśle. Zarówno w takim wydaniu jak i klasycznie smakować będą pysznie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 116
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1180
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2043
Świąteczne smaki.
Odsłon: 266
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2116
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 116
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1180
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2043
Świąteczne smaki.
Odsłon: 266
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2116
Składniki
Składniki ciasta na naleśniki zmiksować. Odlać 1/3 ciasta i zmiksować z kakao. Ciemne ciasto przelać do dyspensera, butelki z dziubkiem lub małej butelki po wodzie mineralnej z otworem w nakrętce. Gruszki pokroić na plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać miód i gruszki. Posypać cynamonem.
Smażyć na wolnym ogniu, aż gruszki zmiękną. Ser utrzeć z jogurtem i cukrem pudrem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewać ciemne ciasto naleśnikowe tworząc dowolny wzorek. Chwilę smażyć, aż ciasto się "zetnie". Zalać jasnym ciastem i smażyć do zarumienienia. Przewrócić na drugą stronę i usmażyć. Naleśniki posmarować serem i dodać gruszki. Zwinąć w rulon lub złożyć w trójkąt. Smacznego!