Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, dwukolorowe naleśniki to świetna opcja na obiad na słodko, śniadanie czy deser ;) Klasyczne twarogowe nadzienie wzbogacone jest tu dodatkiem karmelizowanej gruszki, która idealnie współgra z białym serem. Naleśniki po zwinięciu możecie dodatkowo obsmażyć na maśle. Zarówno w takim wydaniu jak i klasycznie smakować będą pysznie.
Dzięki temu przepisowi przygotujesz prawdziwy śląski obiad, którego nie odmów...
Odsłon: 695
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 103
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 37
Przepis dnia
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 805
Dzięki temu przepisowi przygotujesz prawdziwy śląski obiad, którego nie odmów...
Odsłon: 695
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 103
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 37
Przepis dnia
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 805
Składniki
Składniki ciasta na naleśniki zmiksować. Odlać 1/3 ciasta i zmiksować z kakao. Ciemne ciasto przelać do dyspensera, butelki z dziubkiem lub małej butelki po wodzie mineralnej z otworem w nakrętce. Gruszki pokroić na plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać miód i gruszki. Posypać cynamonem.
Smażyć na wolnym ogniu, aż gruszki zmiękną. Ser utrzeć z jogurtem i cukrem pudrem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewać ciemne ciasto naleśnikowe tworząc dowolny wzorek. Chwilę smażyć, aż ciasto się "zetnie". Zalać jasnym ciastem i smażyć do zarumienienia. Przewrócić na drugą stronę i usmażyć. Naleśniki posmarować serem i dodać gruszki. Zwinąć w rulon lub złożyć w trójkąt. Smacznego!