Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś tak przez przypadek kupiliśmy tę fasolę, parówki z czystej ciekawości. I wiecie co? Posmakowały nam ;) Postanowiliśmy więc połączyć w całość z dodatkiem aromatycznych przypraw i sosów.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Składniki
Fasolę dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do zimnej wody i od momentu zawrzenia, gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pozostałą część fasoli i gotujemy 40 min, w razie potrzeby uzupełniamy płyn. W drugim garnku na rozgrzanym oleju z sosem sojowym, szklimy szalotki i czosnek, dodajemy pokrojone na plasterki parówki, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dolewamy gorący bulion, przyprawy i dusimy na wolnym ogniu. Po ugotowaniu fasolki, dodajemy ją do sosu, mieszamy dodajemy sos ostrygowy i odparowujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.