Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś tak przez przypadek kupiliśmy tę fasolę, parówki z czystej ciekawości. I wiecie co? Posmakowały nam ;) Postanowiliśmy więc połączyć w całość z dodatkiem aromatycznych przypraw i sosów.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2856
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3937
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3860
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2856
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3937
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3860
Składniki
Fasolę dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do zimnej wody i od momentu zawrzenia, gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pozostałą część fasoli i gotujemy 40 min, w razie potrzeby uzupełniamy płyn. W drugim garnku na rozgrzanym oleju z sosem sojowym, szklimy szalotki i czosnek, dodajemy pokrojone na plasterki parówki, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dolewamy gorący bulion, przyprawy i dusimy na wolnym ogniu. Po ugotowaniu fasolki, dodajemy ją do sosu, mieszamy dodajemy sos ostrygowy i odparowujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.