Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś tak przez przypadek kupiliśmy tę fasolę, parówki z czystej ciekawości. I wiecie co? Posmakowały nam ;) Postanowiliśmy więc połączyć w całość z dodatkiem aromatycznych przypraw i sosów.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 200
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31415
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 200
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31415
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Składniki
Fasolę dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do zimnej wody i od momentu zawrzenia, gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pozostałą część fasoli i gotujemy 40 min, w razie potrzeby uzupełniamy płyn. W drugim garnku na rozgrzanym oleju z sosem sojowym, szklimy szalotki i czosnek, dodajemy pokrojone na plasterki parówki, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dolewamy gorący bulion, przyprawy i dusimy na wolnym ogniu. Po ugotowaniu fasolki, dodajemy ją do sosu, mieszamy dodajemy sos ostrygowy i odparowujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.