Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przepis na wegetariańskie danie z fasoli, które sprawi, że docenicie i polubicie strączki- fasola z jarmużem, oliwkami i suszonymi pomidorami, w gęstym sosie pomidorowym. Świetne rozgrzewające i syte danie, idealne na nadchodzącą jesień
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Oliwki pokroić w plasterki, pomidory pokroić w kawałki. Na dużej patelni albo garnku z grubym dnem rozgrzać olej dodać cebulę i chwilę podsmażyć, żeby się zeszkliła. Dodać czosnek, chwilę podsmażyć, dodać oliwki, pomidory suszone i przecier - smażyć mieszając od 2 minuty. Posolić i popieprzyć składniki. Dodać wino i mieszać aż alkohol wyparuje.
Do garnka dodać fasolę i wlać szklankę wody, wymieszać i całość zagotować. Dodać jarmuż. Gotować ok 15 minut. Jeżeli zamiast jarmużu macie szpinak to trzeba go dodać na sam koniec gotowania. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami wody i zagęścić danie. Doprawić jeszcze w miarę potrzeby solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i cząber. Zamieszać i zestawić z ognia. Podawać z chlebem Podawać z grzankami chleba.