Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola z kiełbasą i warzywami to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Wyjątkowo smakuje w chłodne jesienne i zimowe dni. Do tego dania można wykorzystać fasolę z puszki.
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 379
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 110
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2040
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 379
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 110
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2040
Składniki
Fasolę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości. Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.
Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę, dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić. Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką, chwilę podsmażyć.
10 minut przed końcem gotowania do fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów. Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 105
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 4029