Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola z kiełbasą i warzywami to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Wyjątkowo smakuje w chłodne jesienne i zimowe dni. Do tego dania można wykorzystać fasolę z puszki.
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 171
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2306
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 171
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2306
Składniki
Fasolę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości. Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.
Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę, dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić. Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką, chwilę podsmażyć.
10 minut przed końcem gotowania do fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów. Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.