Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola z kiełbasą i warzywami to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Wyjątkowo smakuje w chłodne jesienne i zimowe dni. Do tego dania można wykorzystać fasolę z puszki.
Fasolę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości. Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.
Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę, dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić.
Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką, chwilę podsmażyć.
10 minut przed końcem gotowania do fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów.
Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Na wyjątkowo pięknym jasiu i z kiełbasą. Uważam sezon na jesienne dania już d...
Odsłon: 9227
Pożywne i smaczne danie jednogarnkowe , które smakuje każdemu.
Odsłon: 918
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 209
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 192
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 198
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 209
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 192
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 198
Składniki
Fasolę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości. Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.
Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę, dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić. Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką, chwilę podsmażyć.
10 minut przed końcem gotowania do fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów. Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Naleśniki z bananami
Dania główne
Placki z cukinii
Dania główne
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 12
Naleśniki z bananami
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 151