Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola z kiełbasą i warzywami to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Wyjątkowo smakuje w chłodne jesienne i zimowe dni. Do tego dania można wykorzystać fasolę z puszki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100082
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100082
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Fasolę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości. Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.
Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę, dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić. Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką, chwilę podsmażyć.
10 minut przed końcem gotowania do fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów. Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.