Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 525 Ocena: 7683

Dodano:

Odsłon: 1661

Danie jednogarnkowe. Można się nim najeść do syta, mimo, że jest tylko z warzywami. Jeśli ktoś będzie miał uwagę, że danie odbiega od klasycznego przepisu, to odpowiem, że to moja interpretacja.

Składniki

  • 1 szklanka suchej białej fasoli
  • 3 pomidory
  • 1 cukinia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 słoiczka koncentrau pomidorowego
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka po toskańsku

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyć najlepiej na noc. Następnego dnia ugotować w nowej wodzie. Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić w garnku na oleju. Dolać jakieś 1,5 l wody. Dodać pokrojoną cukinię i pomidory. Gotować do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeszcze chwilę gotować. Na koniec dorzucić odsączoną po ugotowaniu fasolkę. Danie gotowe do spożycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 lipca Pyszny pomysł na super danie,takie lekkie to ja uwielbiam: Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń