Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami i świeżym szpinakiem, owinięty plastrami boczku. Rewelacyjny pomysł na obiad dla całej rodziny. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Klasyczne połączenie, które z pewnością zasmakuje całej Waszej rodzinie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 859
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 859
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, oczyść. Rozbij tłuczkiem. Dopraw z dwóch stron solą i pieprzem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Cebulę podsmaż na złoty kolor.
Pieczarki umyj, pokrój w kostkę. Przełóż na patelnię. Podsmażaj do momentu odparowania wody.
Dorzuć na patelnię świeże liście szpinaku i posiekany drobno czosnek. Składniki podduś.
Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Dodaj do podsmażonych pieczarek i szpinaku. Składniki dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Farsz rozłóż równomiernie na rozbite kotlety z kurczaka. Filety zwiń w roladki. Każdą z nich owiń boczkiem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Roladki podsmaż po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.
Faszerowane filety z kurczaka wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 20 minut.
Upieczone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami.