Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26142
Dodano: 09.08.2019
Odsłon: 877
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie surówki chińskiej:
Kapustę drobno szatkujemy w większej misce, dodajemy startą marchew na większych oczkach oraz dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. W rondelku zagotowujemy olej ryżowy z octem ryżowym i cukrem, cukier musi być rozpuszczony. Tak przygotowaną marynatę wlewamy do kapusty, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki panierowanych w bułce tartej, serze i ziołach fileta rybnego. Smażymy na rumiano, około 10 minut, kilkakrotnie przewracając.
Usmażone filety ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Docherro 09 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszny obiad:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 09 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Super ;-D3 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 09 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne zestawienie!3 Kto głosował? | Odpowiedz