Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet rybny w panierce serowo ziołowej.

Filet rybny w panierce serowo ziołowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1513 Ocena: 20376

Dodano:

Odsłon: 805

Filet rybny w panierce serowo ziołowej, podany z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.

Składniki

  • filet rybny w panierce serowo ziołowej 4 szt.
  • surówka chińska z białej kapusty
  • ziemniaki 6-8 szt.
  • olej do smażenia
  • Surówka chińska:
  • kapusta biała 50 dag
  • marchew 20 dag
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz szczypta
  • cukier 2 łyżki
  • ocet ryżowy 60 ml
  • olej ryżowy 125 ml
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie surówki chińskiej:

    Kapustę drobno szatkujemy w większej misce, dodajemy startą marchew na większych oczkach oraz dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. W rondelku zagotowujemy olej ryżowy z octem ryżowym i cukrem, cukier musi być rozpuszczony. Tak przygotowaną marynatę wlewamy do kapusty, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.

  2. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki panierowanych w bułce tartej, serze i ziołach fileta rybnego. Smażymy na rumiano, około 10 minut, kilkakrotnie przewracając.

  3. Usmażone filety ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń