Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki migdałowej, z chrupiącymi warzywami, w lekkim sosie musztardowym. Doskonałe danie - dla jednych niskowęglowodanowe, dla innych po prostu zdrowe, szybkie i smaczne.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6433
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6433
Składniki
Oczyscic filety rybne i usunac osci. Posolic i odstawic, aby sól mogla wsiaknac. Solenie poprawia jedrnosc filetów. Nastepnie filety posmarowac cienko musztarda i obtoczyc w mace migdalowej.
Wlac jajka do miski i roztrzepac. Dodac sól, pieprz, kurkume i swiezo starty parmezan. Wlac mieszanke jajeczna do glebokiego talerza.
Filety obtoczyc mieszanka jajeczną i ulozyc natychmiast na rozgrzanej patelni. Smazyc na oleju w sredniej temperaturze na zloty kolor, az beda chrupiace.
Szpinak dokladnie umyc i osuszyc. Pomidory pokroic na cwiartki, usunac pestki i pokroic w kostke, cebule pokroic w drobne paski, czosnek i imbir w drobna kostke. Rozgrzac oliwe na patelni i podsmazyc cebule, az bedzie bezbarwna. Dodac czosnek, imbir, musztarde i smietane i wszystko wymieszac. Stopniowo dodawac liscie szpinaku.
Gdy szpinak zmniejszy swoja objetosc, dodac pokrojone w kostke pomidory i doprawić kropla octu balsamicznego lub sokiem z cytryny, sola i pieprzem.
Szpinak z sosem wylozyc na talerz i ulozyc na nim po jednym filecie rybnym. Udekorowac swiezymi ziolami.