Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki migdałowej, z chrupiącymi warzywami, w lekkim sosie musztardowym. Doskonałe danie - dla jednych niskowęglowodanowe, dla innych po prostu zdrowe, szybkie i smaczne.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3294
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3294
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Składniki
Oczyscic filety rybne i usunac osci. Posolic i odstawic, aby sól mogla wsiaknac. Solenie poprawia jedrnosc filetów. Nastepnie filety posmarowac cienko musztarda i obtoczyc w mace migdalowej.
Wlac jajka do miski i roztrzepac. Dodac sól, pieprz, kurkume i swiezo starty parmezan. Wlac mieszanke jajeczna do glebokiego talerza.
Filety obtoczyc mieszanka jajeczną i ulozyc natychmiast na rozgrzanej patelni. Smazyc na oleju w sredniej temperaturze na zloty kolor, az beda chrupiace.
Szpinak dokladnie umyc i osuszyc. Pomidory pokroic na cwiartki, usunac pestki i pokroic w kostke, cebule pokroic w drobne paski, czosnek i imbir w drobna kostke. Rozgrzac oliwe na patelni i podsmazyc cebule, az bedzie bezbarwna. Dodac czosnek, imbir, musztarde i smietane i wszystko wymieszac. Stopniowo dodawac liscie szpinaku.
Gdy szpinak zmniejszy swoja objetosc, dodac pokrojone w kostke pomidory i doprawić kropla octu balsamicznego lub sokiem z cytryny, sola i pieprzem.
Szpinak z sosem wylozyc na talerz i ulozyc na nim po jednym filecie rybnym. Udekorowac swiezymi ziolami.