Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki migdałowej, z chrupiącymi warzywami, w lekkim sosie musztardowym. Doskonałe danie - dla jednych niskowęglowodanowe, dla innych po prostu zdrowe, szybkie i smaczne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 271
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 409
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 271
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 409
Składniki
Oczyscic filety rybne i usunac osci. Posolic i odstawic, aby sól mogla wsiaknac. Solenie poprawia jedrnosc filetów. Nastepnie filety posmarowac cienko musztarda i obtoczyc w mace migdalowej.
Wlac jajka do miski i roztrzepac. Dodac sól, pieprz, kurkume i swiezo starty parmezan. Wlac mieszanke jajeczna do glebokiego talerza.
Filety obtoczyc mieszanka jajeczną i ulozyc natychmiast na rozgrzanej patelni. Smazyc na oleju w sredniej temperaturze na zloty kolor, az beda chrupiace.
Szpinak dokladnie umyc i osuszyc. Pomidory pokroic na cwiartki, usunac pestki i pokroic w kostke, cebule pokroic w drobne paski, czosnek i imbir w drobna kostke. Rozgrzac oliwe na patelni i podsmazyc cebule, az bedzie bezbarwna. Dodac czosnek, imbir, musztarde i smietane i wszystko wymieszac. Stopniowo dodawac liscie szpinaku.
Gdy szpinak zmniejszy swoja objetosc, dodac pokrojone w kostke pomidory i doprawić kropla octu balsamicznego lub sokiem z cytryny, sola i pieprzem.
Szpinak z sosem wylozyc na talerz i ulozyc na nim po jednym filecie rybnym. Udekorowac swiezymi ziolami.