Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , bardzo proste i smaczne danie obiadowe z filetu z kurczaka w panierce. Filet podany z ziemniaczkami i buraczkami. Polecam
deska, nóź, tłuczek, patelnia, widelec, miska, naczynie na bułkę tartą,
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 990
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 224
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1026
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 990
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 224
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1026
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić w plastry po skosie. Plastry kolejno wkładać do woreczka foliowego i rozbić lekko tłuczkiem. Jajka rozbełtać w misce z przyprawami, włożyć do jajek rozbite plastry kurczaka i zostawić tak około 15 minut, po czym wyjąć obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju z każdej strony na złoty, rumiany kolor. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką u mnie buraczki. Smacznego
Pyszne , proste i szybkie danie obiadowe gotowe do podania.