Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , bardzo proste i smaczne danie obiadowe z filetu z kurczaka w panierce. Filet podany z ziemniaczkami i buraczkami. Polecam
deska, nóź, tłuczek, patelnia, widelec, miska, naczynie na bułkę tartą,
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 54
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 73
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 85
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 39
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 54
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 73
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 85
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 39
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić w plastry po skosie. Plastry kolejno wkładać do woreczka foliowego i rozbić lekko tłuczkiem. Jajka rozbełtać w misce z przyprawami, włożyć do jajek rozbite plastry kurczaka i zostawić tak około 15 minut, po czym wyjąć obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju z każdej strony na złoty, rumiany kolor. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką u mnie buraczki. Smacznego
Pyszne , proste i szybkie danie obiadowe gotowe do podania.