Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Postanowiłem połączyć coś klasycznego w naszej kuchni (filet z kurczaka) z jednym z moich ulubionych warzyw.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Filety opłukałem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem solą i pieprzem ,owinąłem w folię spożywczą i włożyłem na 30 min do lodówki. Seler obrałem i starłem na tarce o dużych oczkach. Dodałem jajka i mąkę. Doprawiłem solą oraz pieprzem. Na rozgrzany tłuszcz nałożyłem masę z selera ,położyłem filet z kurczaka ,przykryłem warstwą masy. Smażyłem na wolnym ogniu z obu stron na złoto.