Dania główne Przepis na:
Filet z łososia w wędzonej soli i gryczanej panierce


Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 909
Dodano: 07.06.2018
Odsłon: 2518
Składniki
- 1 kg fileta z łososia ze skórą
- do smaku sól morska wędzona w płatkach
- panierka :
- 1 szk otrąb gryczanych
- 1 łyżeczka soli wędzonej
- 250 g masła klarowanego do smażenia
3-4 os. | 30 min | łatwe | drogie |
Przygotowanie
-
Filet pokroić na paski.
Oprószyć solą i odstawić na 10 minut.
Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby. -
Na patelni rozgrzać masło.
Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze do przepisu (0)