Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś, morska sól wędzona i otręby gryczane to ciekawa kombinacja. Pierwszy raz spotkałam się z solą wędzoną i muszę przyznać, że jej smak bardzo mi odpowiada. Taka rybka idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456971
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1267
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2130
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456971
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1267
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2130
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Filet pokroić na paski. Oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.
Na patelni rozgrzać masło. Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron. Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami.