Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety drobiowe z marchewką

Filety drobiowe z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17055

Dodano:

Odsłon: 570

Banalnie prosty i bardzo szybki pomysł na przygotowanie filetów drobiowych z marchewką. Mięso delikatne i soczyste, a majonez rewelacyjnie tworzy przepyszny sos razem z pieczoną marchewką.

Składniki

  • 2 duże filety z piersi z kurczaka
  • 4 duże marchewki
  • mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół, a następnie je lekko rozbijamy. Filety oprószamy z każdej strony solą i pieprzem. Mięso układamy na wyłożonej folią aluminiową oraz posmarowaną oliwą dużą blaszkę. Mięso smarujemy grubą warstwą majonezu. Na majonez wykładamy startą marchewkę.

  2. Marchewkę skrapiamy oliwą z oliwek. Mięso pieczemy w piekarniku nagranym do temp. 180'C przez około 40 minut. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 lutego 2018 Pyszne danie, do tego jeszcze dobra surówka i można żyć :) Pycha :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń