Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone w majeranku nabierają niesamowitego aromatu. Do tego rozmarynowe łódeczki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Najpierw przygotowałam ryby. Mąkę wymieszałam z przyprawami i obtoczyłam w niej śledzie.
Pokrojone ziemniaki w łódeczki gotowałam 10 minut. Po odlaniu wody dodałam 4 łyżki oliwy i przyprawy, i wymieszałam je w garnku. Ziemniaki wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Piekłam je godzinę w 200 stopniach, w połowie czasu można je obrócić.
Przed końcem pieczenia ziemniaków usmażyłam śledzie- dosłownie 10 minut im wystarczy. Zestaw najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub cytryną. Smacznego :)