Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone w majeranku nabierają niesamowitego aromatu. Do tego rozmarynowe łódeczki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 495
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14511
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 495
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14511
Składniki
Najpierw przygotowałam ryby. Mąkę wymieszałam z przyprawami i obtoczyłam w niej śledzie.
Pokrojone ziemniaki w łódeczki gotowałam 10 minut. Po odlaniu wody dodałam 4 łyżki oliwy i przyprawy, i wymieszałam je w garnku. Ziemniaki wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia, tak żeby nie leżały na sobie. Piekłam je godzinę w 200 stopniach, w połowie czasu można je obrócić.
Przed końcem pieczenia ziemniaków usmażyłam śledzie- dosłownie 10 minut im wystarczy. Zestaw najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub cytryną. Smacznego :)