Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sposób na kurczaka. Dla tych, którzy nie lubią "tłustych" flaczków.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9954
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8955
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6346
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9954
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8955
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6346
Składniki
Obraną cebulę opiecz w piekarniku. Umytego kurczaka razem z cebulą, przyprawami i obraną włoszczyzną włóż do garnka, zalej 1,2 l osolonej, zimnej wody. Gotuj na małym ogniu godzinę. Pozostałe warzywa obierz, pokrój w zapałkę. Smaż 5 min na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Rosół wystudź, zdejmij oczka tłuszczu, przecedź przez gęste sitko. Ponownie postaw na ogniu. poczekaj, aż rosół zawrze. Dołóż podsmażone warzywa. Zagotuj. Ewentualnie przypraw do smaku solą i pieprzem. Mięso kurczaka oddziel od kości. Mięso kurczaka pokrój w paseczki. Dołóż do gotujących się w rosole warzyw. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj minutę. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlej do kokilek. Przed podaniem każdą porcję posyp odrobiną startego żółtego sera.