Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sposób na kurczaka. Dla tych, którzy nie lubią "tłustych" flaczków.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1654
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 689
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 838
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1654
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 689
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 838
Składniki
Obraną cebulę opiecz w piekarniku. Umytego kurczaka razem z cebulą, przyprawami i obraną włoszczyzną włóż do garnka, zalej 1,2 l osolonej, zimnej wody. Gotuj na małym ogniu godzinę. Pozostałe warzywa obierz, pokrój w zapałkę. Smaż 5 min na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Rosół wystudź, zdejmij oczka tłuszczu, przecedź przez gęste sitko. Ponownie postaw na ogniu. poczekaj, aż rosół zawrze. Dołóż podsmażone warzywa. Zagotuj. Ewentualnie przypraw do smaku solą i pieprzem. Mięso kurczaka oddziel od kości. Mięso kurczaka pokrój w paseczki. Dołóż do gotujących się w rosole warzyw. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj minutę. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlej do kokilek. Przed podaniem każdą porcję posyp odrobiną startego żółtego sera.