Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jajko to genialne połączenie smaków, które zawsze świetnie się sprawdza!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ziemniaki myjemy i ewentualnie obieramy. Gotujemy, ale uważamy, aby nie rozgotować -powinny pozostać w całości. Do takiego podgotowania, używam mikrofalówki i woreczka do gotowania. Ugotowane ziemniaki kroimy w łódeczki lub, jeśli ziemniaki są większe, w plasterki. Plasterki szynki kroimy na mniejsze kawałki, brokuł dzielimy na małe różyczki, szparagi kroimy na kawałeczki, cebulę w piórka, a suszone pomidory w plasterki. Na oleju podsmażamy szynkę i cebulę. Kiedy się zarumienią dodajemy ziemniaki, szparagi, brokuł i suszone pomidory. Całość doprawiamy chilli, bazylią, solą i pieprzem. Smażymy, często mieszając, aż wszystkie warzywa zmiękną i się zarumienią. Jajka energicznie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na patelnię. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu przez kilka minut, aż jajka z góry będą już lekko ścięte. Frittatę podajemy na gorąco.