Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jajko to genialne połączenie smaków, które zawsze świetnie się sprawdza!
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 234
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 181
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19167
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 108
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 234
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 181
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19167
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 108
Składniki
Ziemniaki myjemy i ewentualnie obieramy. Gotujemy, ale uważamy, aby nie rozgotować -powinny pozostać w całości. Do takiego podgotowania, używam mikrofalówki i woreczka do gotowania. Ugotowane ziemniaki kroimy w łódeczki lub, jeśli ziemniaki są większe, w plasterki. Plasterki szynki kroimy na mniejsze kawałki, brokuł dzielimy na małe różyczki, szparagi kroimy na kawałeczki, cebulę w piórka, a suszone pomidory w plasterki. Na oleju podsmażamy szynkę i cebulę. Kiedy się zarumienią dodajemy ziemniaki, szparagi, brokuł i suszone pomidory. Całość doprawiamy chilli, bazylią, solą i pieprzem. Smażymy, często mieszając, aż wszystkie warzywa zmiękną i się zarumienią. Jajka energicznie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na patelnię. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu przez kilka minut, aż jajka z góry będą już lekko ścięte. Frittatę podajemy na gorąco.