Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasuje do pieczywa, ziemniaków, ryżu, makaronu, itd.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1310
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 480
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3475
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1089
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1310
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 480
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3475
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1089
Składniki
Mięso dokładnie umyc, osuszyc, natrzec pieprzem i solą. Odstawic. Bulion zagotowac, wrzucic do niego cebulę, gożdziki, liście laurowe oraz mięso. Gotowac pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie mięso wyjąc, pokroic w kostkę. Pieczarki i marchew pokroic w plastry, podsmażyc na oleju, zalac szklanką wywaru spod mięsa i winem. Dodac mięso. Dusic ok. 10 minut. W oddzielnym naczyniu rozmieszac śmietanę z mąką ziemniaczaną, dolac trochę wywaru, energicznie wymieszac i wlac do mięsa. Zagotowac. Doprawic do smaku.