Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne placki z kiszoną kapustą. i do tego twaróg łososiowy z ogórkiem, koperkiem, olejem rzepakowym i prażoną dynią
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 143
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 338
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3068
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 143
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 338
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3068
Składniki
Mąki przesiewam do dużej miski. Jajo rozkłócam z mlekiem, olejem, solą i pieprzem. Mieszam z mąką tak długo, aby masa była gładka i bez grudek. Kapustę opłukuję i odciskam dokładnie. Kroję dość drobno z koperkiem. Dodaję do ciasta. Mieszam do dokładnego połączenia.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju rzepakowego. Nakładam niewielką porcję ciasta /powinno wystarczyć na 4-5 placków/. Nie chcę, żeby placki były zbyt grube. Smażę, dolewając oleju według potrzeby.
W międzyczasie przygotowuję pastę twarogową. Ser kruszę i mieszam z jogurtem, solą i pieprzem. Ogórka kroję na pół, łyżeczką usuwam miąższ z nasionami /ogórki zawsze dokładnie myję i nie obieram ze skórki/. Łódki ogórkowe przepoławiam i kroję na małe kawałki. Łączę z serem. Łososia szarpię widelcem i dodaję do pasty twarogowej. Wszystko dokładnie mieszam.
Ciepłe placki układam na talerzu razem z pastą. Skrapiam delikatnie olejem rzepakowym. Dekoruję podprażonymi pestkami dyni i koperkiem.