Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne placki z kiszoną kapustą. i do tego twaróg łososiowy z ogórkiem, koperkiem, olejem rzepakowym i prażoną dynią
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2276
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2276
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Składniki
Mąki przesiewam do dużej miski. Jajo rozkłócam z mlekiem, olejem, solą i pieprzem. Mieszam z mąką tak długo, aby masa była gładka i bez grudek. Kapustę opłukuję i odciskam dokładnie. Kroję dość drobno z koperkiem. Dodaję do ciasta. Mieszam do dokładnego połączenia.
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju rzepakowego. Nakładam niewielką porcję ciasta /powinno wystarczyć na 4-5 placków/. Nie chcę, żeby placki były zbyt grube. Smażę, dolewając oleju według potrzeby.
W międzyczasie przygotowuję pastę twarogową. Ser kruszę i mieszam z jogurtem, solą i pieprzem. Ogórka kroję na pół, łyżeczką usuwam miąższ z nasionami /ogórki zawsze dokładnie myję i nie obieram ze skórki/. Łódki ogórkowe przepoławiam i kroję na małe kawałki. Łączę z serem. Łososia szarpię widelcem i dodaję do pasty twarogowej. Wszystko dokładnie mieszam.
Ciepłe placki układam na talerzu razem z pastą. Skrapiam delikatnie olejem rzepakowym. Dekoruję podprażonymi pestkami dyni i koperkiem.