Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wiecie bo pisałam nie raz mam swój drób, tak więc dziś przygotowałam gęsie uda inaczej. Podam wam z miłą chęcią przepis może skorzystacie. Jak wiecie swojski drób o wiele dłużej się gotuje czy też piecze dlatego ja dziś najpierw obgotowałam mięso a następnie je usmażyłam ale to już będzie w przepisie.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte uda i przedramienia gęsi, liście laurowe i ziela angielskie. Gotować około 3 godziny wtedy mięso będzie mięciutkie, w czasie końcowego gotowania dodać do mięsa gotującego się w rosole ulubiona przyprawę z solą.
Gdy mięso jest już dość miękkie, wyjąć go z rosołu, na patelnię dodać olej ułożyć mięso uda i przedramienia, posypać przyprawą do kurczaka i obsmażyć z obu stron na rumiano. Rosołu oczywiście nie wylewać (ja np. jutro ugotuję na nim pyszną zupkę).
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej.