Do góry

Dania główne Przepis na:

Gęsie uda podsmażane.

Gęsie uda podsmażane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 670 Ocena: 4200

Dodano:

Odsłon: 110

Jak już wiecie bo pisałam nie raz mam swój drób, tak więc dziś przygotowałam gęsie uda inaczej. Podam wam z miłą chęcią przepis może skorzystacie. Jak wiecie swojski drób o wiele dłużej się gotuje czy też piecze dlatego ja dziś najpierw obgotowałam mięso a następnie je usmażyłam ale to już będzie w przepisie.

Składniki

  • 4 uda gęsi + 4 przedramienia gęsi,
  • 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka,
  • 2 liście laurowe,
  • 6 ziarenek ziela angielskiego,
  • 5-6 łyżek oleju,
  • 1,5 łyżki ulubionej przyprawy z solą.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gęsie uda podsmażane.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte uda i przedramienia gęsi, liście laurowe i ziela angielskie. Gotować około 3 godziny wtedy mięso będzie mięciutkie, w czasie końcowego gotowania dodać do mięsa gotującego się w rosole ulubiona przyprawę z solą.

  2. Gdy mięso jest już dość miękkie, wyjąć go z rosołu, na patelnię dodać olej ułożyć mięso uda i przedramienia, posypać przyprawą do kurczaka i obsmażyć z obu stron na rumiano. Rosołu oczywiście nie wylewać (ja np. jutro ugotuję na nim pyszną zupkę).

  3. Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 stycznia Mmmm..pyszności chrupiąca i aromatyczna skórka:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń