Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na piątkowy obiad.
garnek, stolnica, blender, nóż, wałek
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44637
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182059
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 229
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44637
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182059
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 229
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Przecisnąć przez praskę, umieścić na stolnicy. Dodać mąkę, wbić jajko zagnieść ciasto. Kulki mozzarelli umieścić w naczyniu do blendowania , dodać pomidory, zblendować.
Z ciasta uformować wałek , ciąć małe porcje , uformować kulkę, rozwałkować na placek, umieścić porcję farszu.
Uformować gnocchi, zrobić na wierzchu poprzeczne znaki, tak postępować do wyczerpania składników.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową , lekko przelać wodą , osączyć, układać na talerzu pojedynczo aby się nie pokleiły.. Podawać ze skwarkami lub ulubionym sosem.