Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na piątkowy obiad.
garnek, stolnica, blender, nóż, wałek
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Przecisnąć przez praskę, umieścić na stolnicy. Dodać mąkę, wbić jajko zagnieść ciasto. Kulki mozzarelli umieścić w naczyniu do blendowania , dodać pomidory, zblendować.
Z ciasta uformować wałek , ciąć małe porcje , uformować kulkę, rozwałkować na placek, umieścić porcję farszu.
Uformować gnocchi, zrobić na wierzchu poprzeczne znaki, tak postępować do wyczerpania składników.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową , lekko przelać wodą , osączyć, układać na talerzu pojedynczo aby się nie pokleiły.. Podawać ze skwarkami lub ulubionym sosem.