Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na piątkowy obiad.
garnek, stolnica, blender, nóż, wałek
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Przecisnąć przez praskę, umieścić na stolnicy. Dodać mąkę, wbić jajko zagnieść ciasto. Kulki mozzarelli umieścić w naczyniu do blendowania , dodać pomidory, zblendować.
Z ciasta uformować wałek , ciąć małe porcje , uformować kulkę, rozwałkować na placek, umieścić porcję farszu.
Uformować gnocchi, zrobić na wierzchu poprzeczne znaki, tak postępować do wyczerpania składników.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową , lekko przelać wodą , osączyć, układać na talerzu pojedynczo aby się nie pokleiły.. Podawać ze skwarkami lub ulubionym sosem.