Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy chcę ci się gołąbków ale nie chcę ci się ich zawijać powstają golami bez kapusty:-P i tak właśnie powstały te, super szybko i jeszcze szybciej zniknęły! Zostawiam poniżej link do filmiku i zapraszam również na mojego Instagrama po więcej przepisów.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 36
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 119
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 36
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 119
Składniki
PULPETY Ryż ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek zmiażdż i posiekaj. W misie umieść mięso, ryż, cebulę, czosnek, natkę pietruszki, jajko oraz przyprawy. Wyrób dłonią na masę. Uformuj 16 pulpecików (każdy ok 40g). Na rozgrzanym oleju obsmaż pulpeciki na złoty kolor z obu stron.
SOS Papryki pokrój w drobną kostkę, natkę i bąki cebuli posiekaj. Do pulpetów dodaj pomidory z puszki, bulion i paprykę żółtą. Doprowadź do wrzenia i duś na małym ogniu ok 15-20 min. do odparowania części wody i sos lekko zgęstnieje. Mąkę połącz z zimną wodą i cienkim strumieniem wlej do sosu. Zagotuj. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie niewielką ilością cukru, jeśli sos będzie zbyt kwaśny. Dodaj natkę pietruszki oraz bąki cebuli. Pulpeciki można podać z ugotowanymi ziemniakami, ryżem lub samym sosem. Smacznego ????