Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na gołąbki, smakują wybornie.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17482
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 612
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17482
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 612
Składniki
Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka, zalać nie dużą ilością wody, posolić do smaku i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, gdy kapusta lekko zmięknie, odcedzić, ostudzić i dobrze odcisnąć. Mięso przełożyć do miski, dodać przygotowaną kapustę, kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać. Formować na dłoni zgrabne kotleciki, smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Podsmażone kotleciki przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać kostki i zalać całość przegotowaną wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około 60-70 minut.
Następnie wodę spod gołąbków odlać do garnka, dodać mąkę pszenną rozpuszczoną w wodzie , koncentrat pomidorowy, paprykę wędzoną, przyprawić w razie potrzeby do smaku solą i pieprzem i gotować przez 5 minut. Przygotowanym sosem polać gołąbki przed podaniem. SMACZNEGO.