Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, z kapusty wloskiej i z sosem mysliwskim.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4190
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 316
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3665
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4190
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 316
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3665
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Z kapusty wycinamy glab i gotujemy ja okolo 5 minut, nastepnie wkladamy ja do zimnej kapieli i rozdzielamy liscie.
Cebulke i czosnek drobno kroimy, pieczarki obieramy i blanszujemy, dodajemy troche kucharka i kostke bulionu na zeberkach, wszystko razem smazymy na patelni na 2 lyzkach oleju. nastepnie juz wystudzona cebulke z pieczarkami dodajemy do mieska mielonego. Dodajemy takze odrobine Maggi, papryke, sporo pieprzu czarnego, 1 sympatyczne jajeczko, garsc suszonych warzyw, troche suszonej pietruszki i szczypiorku. Dodajemy takze wczesniej ugotowany i wystudzony ryz. Teraz zabieramy sie do mieszania wszystkiego razem. farsz jest gotowy.
nasze urocze liscie kapusty skladamy po dwa, nakladamy farsz, rolujemy i obwijamy roladke nicia ( ja uzylam koloru bezowego :-) Nastepnie na dno gesiarki sporych rozmiarow nalewamy troche oleju, 3 szklanki wody, dodajemy takze troche przypraw, ukladamy pieknie roladki, przykrywamy pokrywa i dusimy w piekarniku w 220 st C okolo 2 godziny.
Robimy sos mysliwski (ja uzylam gotowego z pudeleczka, firma Maggi), do ktorego mozna takze dodac grzybki, zabielamy smietanka slodka i polewamy nim roladki wraz z ziemniaczkami. Danie bardzo smaczne. Polecam goraco.