Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Wszyscy chyba lubimy gołąbki, te myślę że też znajdą swoich zwolenników"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425144
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425144
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Składniki
Gotować dużą główkę kapusty przez 5 minut, Oderwać liście i ściąć na płasko ogonek liścia. Słoninę i cebulę pokroić w kostkę, przyrumienić. Zalać wywarem (nie całym), wsypać ryż, dusić przez 15 minut. Paprykę opłukać, oczyścić z nasion i pokroić na małą kosteczkę. Zmieszać z mielonym mięsem, jajkiem, ryżem. Posolić, posypać pieprzem i przyprawić majerankiem oraz papryką. Nafaszerować ostygnięte liście kapusty, zwinąć je i zagiąć z obu stron. Roztopić smalec na małym ogniu. Położyć gołąbki na na kiszonej kapuście. Resztę wywaru rozmieszać z ketchupem i wlać do garnka. Zapiec i dusić w piekarniku do miękkości.