Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki w liściach botwiny

Gołąbki w liściach botwiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 709 Ocena: 14624

Dodano:

Odsłon: 170

Rodzicom urosły przepiękne buraki liściowe od razu pomyślałam o przepysznych gołąbkach, są mniej pracochłonne.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki w liściach botwiny

Przygotowanie

  1. Na patelnię dałam posiekaną w kosteczkę cebulę i ryż. Podsmażałam aż doz rumienienia, a potem dodałam stopniowo wodę i dolewałam ją jak była wchłaniana a ryż zmiękł.Ryż od razu doprawiłam solą do smaku.
    Doprawiłam mięso i wymieszałam z ryżem.

  2. Masę kładłam na liście botwiny i zawijałam. Liści nie trzeba parzyć i się nie łamią.

  3. Gołąbki ułożyłam w rondlu, zalałam litrem wody i dodałam kostki rosołowe. Gotowałam około 30 minut.
    Pod koniec w miseczce rozrobiłam sporą łychę koncentratu z mąką i wodą. Zagęściłam sos, podgotowałam i jeszcze doprawiłam pieprzem. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru.

  4. :D

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń