Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzicom urosły przepiękne buraki liściowe od razu pomyślałam o przepysznych gołąbkach, są mniej pracochłonne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117785
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3068
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117785
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3068
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Składniki
Na patelnię dałam posiekaną w kosteczkę cebulę i ryż. Podsmażałam aż doz rumienienia, a potem dodałam stopniowo wodę i dolewałam ją jak była wchłaniana a ryż zmiękł.Ryż od razu doprawiłam solą do smaku. Doprawiłam mięso i wymieszałam z ryżem.
Masę kładłam na liście botwiny i zawijałam. Liści nie trzeba parzyć i się nie łamią.
Gołąbki ułożyłam w rondlu, zalałam litrem wody i dodałam kostki rosołowe. Gotowałam około 30 minut. Pod koniec w miseczce rozrobiłam sporą łychę koncentratu z mąką i wodą. Zagęściłam sos, podgotowałam i jeszcze doprawiłam pieprzem. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru.
:D
Smacznego :)