Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzicom urosły przepiękne buraki liściowe od razu pomyślałam o przepysznych gołąbkach, są mniej pracochłonne.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2486
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3124
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2486
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3124
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Składniki
Na patelnię dałam posiekaną w kosteczkę cebulę i ryż. Podsmażałam aż doz rumienienia, a potem dodałam stopniowo wodę i dolewałam ją jak była wchłaniana a ryż zmiękł.Ryż od razu doprawiłam solą do smaku. Doprawiłam mięso i wymieszałam z ryżem.
Masę kładłam na liście botwiny i zawijałam. Liści nie trzeba parzyć i się nie łamią.
Gołąbki ułożyłam w rondlu, zalałam litrem wody i dodałam kostki rosołowe. Gotowałam około 30 minut. Pod koniec w miseczce rozrobiłam sporą łychę koncentratu z mąką i wodą. Zagęściłam sos, podgotowałam i jeszcze doprawiłam pieprzem. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru.
:D
Smacznego :)