Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do zrobienia - golabki bez zawijania.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4493
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424205
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4493
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424205
Składniki
Pol szklanki ryzu gotujemy na sypko. Cebulki z czosnkiem drobno kroimy i smazymy na smalcu gesim. Mieso mielone mieszamy z wystudzonym ryzem, cebulka, dodajemy 2 jajka oraz przyprawy i wyrabiamy. Formujemy pulpety duze ok 6 cm, obtaczamy w bulce tartej i podsmazamy na patelni (3min. z kazdej strony). Golabki ukladamy w glebokiej formie do pieczenia i zalewamy sosem pomidorowym, przygotowanym z ok 1,5 litra bulionu warzywnego, ziol, Maggi, pieprzu , koncentratu pomidorowego i ok 150 ml smietanki. Golabki musza byc cale przykryte sosem. Calosc zapiekamy bez przykrycia w piekarniku 200°C ok 40 minut. 1/3 sosu powinna odparowac. Smacznego.