Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do zrobienia - golabki bez zawijania.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 149
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 105
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 149
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 105
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 78
Składniki
Pol szklanki ryzu gotujemy na sypko. Cebulki z czosnkiem drobno kroimy i smazymy na smalcu gesim. Mieso mielone mieszamy z wystudzonym ryzem, cebulka, dodajemy 2 jajka oraz przyprawy i wyrabiamy. Formujemy pulpety duze ok 6 cm, obtaczamy w bulce tartej i podsmazamy na patelni (3min. z kazdej strony). Golabki ukladamy w glebokiej formie do pieczenia i zalewamy sosem pomidorowym, przygotowanym z ok 1,5 litra bulionu warzywnego, ziol, Maggi, pieprzu , koncentratu pomidorowego i ok 150 ml smietanki. Golabki musza byc cale przykryte sosem. Calosc zapiekamy bez przykrycia w piekarniku 200°C ok 40 minut. 1/3 sosu powinna odparowac. Smacznego.