Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do zrobienia - golabki bez zawijania.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1867
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14609
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19673
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1867
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14609
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19673
Składniki
Pol szklanki ryzu gotujemy na sypko. Cebulki z czosnkiem drobno kroimy i smazymy na smalcu gesim. Mieso mielone mieszamy z wystudzonym ryzem, cebulka, dodajemy 2 jajka oraz przyprawy i wyrabiamy. Formujemy pulpety duze ok 6 cm, obtaczamy w bulce tartej i podsmazamy na patelni (3min. z kazdej strony). Golabki ukladamy w glebokiej formie do pieczenia i zalewamy sosem pomidorowym, przygotowanym z ok 1,5 litra bulionu warzywnego, ziol, Maggi, pieprzu , koncentratu pomidorowego i ok 150 ml smietanki. Golabki musza byc cale przykryte sosem. Calosc zapiekamy bez przykrycia w piekarniku 200°C ok 40 minut. 1/3 sosu powinna odparowac. Smacznego.