Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do zrobienia - golabki bez zawijania.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 303
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1077
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4116
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 303
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1077
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4116
Składniki
Pol szklanki ryzu gotujemy na sypko. Cebulki z czosnkiem drobno kroimy i smazymy na smalcu gesim. Mieso mielone mieszamy z wystudzonym ryzem, cebulka, dodajemy 2 jajka oraz przyprawy i wyrabiamy. Formujemy pulpety duze ok 6 cm, obtaczamy w bulce tartej i podsmazamy na patelni (3min. z kazdej strony). Golabki ukladamy w glebokiej formie do pieczenia i zalewamy sosem pomidorowym, przygotowanym z ok 1,5 litra bulionu warzywnego, ziol, Maggi, pieprzu , koncentratu pomidorowego i ok 150 ml smietanki. Golabki musza byc cale przykryte sosem. Calosc zapiekamy bez przykrycia w piekarniku 200°C ok 40 minut. 1/3 sosu powinna odparowac. Smacznego.