Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej tym razem z mięso mielone połączone z kaszą i ryżem. Smacznego
garnek, nóż, patelnia, miska, łyżka,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 516
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 516
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Składniki
Ryż i kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Z kapusty usunąć brzydkie wierzchnie liście. Następnie wyciąć głąb i sparzyć lekko osłodzonym i osolonym wrzątku, pamiętając aby kapustę włożyć wycięciem do dołu. Z liści usunąć gruby nerw. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę , po chwili smażenia dodać drobno posiekane ząbki czosnku. Podsmażać do zeszklenia, następnie dodać obrane pokrojone w kotkę pieczarki, jeszcze chwilę podsmażać, zdjąć i wystudzić. Do większej miski włożyć mięso mielone , dodać ugotowany ryż , kaszę, oraz zawartość patelni. Dodać majeranek, przyprawę do mięsa mielonego sól i pieprzem do smaku. Całość dobrze wymieszać do połączenia składników. Na przygotowane liście kapusty nakładać porcje farszu, brzegi kapusty składać do środka i ciasno zwinąć w gołąbki. Na dno garnka włożyć kilka liści zdjętych z kapusty na nich ułożyć ciasno gołąbki jeden obok drugiego. Gołąbki zalać bulionem i gotować do miękkości gołąbków. Gołąbki po ugotowaniu można podsmażyć w piekarniku , polać ketchupem albo podać w sosie pomidorowym. Smacznego
Gołąbki po podsmażeniu gotowe do podania.