Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4135
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416324
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4135
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416324
Składniki
Kasze ugotować w osobnych naczyniach w/g przepisy na opakowaniu. Cebulę pokroić, posypać przyprawami i smażyć na oleju, do momentu lekkiego przyrumienienia. Usmażoną cebulę wymieszać z ugotowanymi kaszami. Doprawić jeszcze do smaku w/g uznania. Kapustę włoską zalać wrzątkiem, wyjmować kolejno po jednym liściu. Przed parzeniem kapusty należy wyciąć środek, tak zwanego głębia. Gotowe zawinięte gołąbki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, dajemy liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy bulionem i dusimy w piekarniku pod przykryciem. Smacznego.