Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kapusty włoskiej robię bardzo często, robię dużą ilość bo zawsze dzieci wpadną po repetę. Robię je na różne sposoby i z różnymi farszami. Dzisiejsze gołąbki z włoskiej kapusty zapiekłam w piekarniku, a następnie podałam z sosem lub polane ketchupem. Tak przygotowane gołąbki z włoskiej kapusty lubi moja rodzinka.
naczynie żaroodporne, garnek, miska, nóż, łyżka, patelnia,
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 741
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 574
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 741
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 832
Polecam.
Odsłon: 574
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Składniki
Z kapusty wyciąć głąba. Liście kapusty sparzyć kilka minut w lekko osolonej wrzącej wodzie. Po wyjęciu pościnać grubsze nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wystudzić. Obrać cebule pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklić na rozgrzanym oleju. Do podsmażonej cebuli dodać obrane, pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć do miękkości pieczarek a następnie wystudzić. Do miski włożyć mięso dodać ryż, pieczarki z cebulką, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na liście nakładać farsz i zawijać gołąbki. Gołąbki układać w większym garnku, zalać wodą i dusić około 20 minut. Po tym czasie gołąbki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 - 30 minut aby gołąbki sie zrumieniły i przypiekły.