Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kapusty włoskiej robię bardzo często, robię dużą ilość bo zawsze dzieci wpadną po repetę. Robię je na różne sposoby i z różnymi farszami. Dzisiejsze gołąbki z włoskiej kapusty zapiekłam w piekarniku, a następnie podałam z sosem lub polane ketchupem. Tak przygotowane gołąbki z włoskiej kapusty lubi moja rodzinka.
naczynie żaroodporne, garnek, miska, nóż, łyżka, patelnia,
Chyba ie ma Polaka który nie kocha gołąbków. Te troszkę w innym wydaniu.
Odsłon: 2428
Prawdziwe gołąbki z włoskiej kapusty - tradycyjny przepis - jedyny prawdziwy....
Odsłon: 8751
Pyszny i błyskawiczny obiad na słodko - kakaowy makaron z bananem, śliwką i o...
Odsłon: 61
Lekkie, pieczone kotleciki z kurczaka i warzyw - marchewki i cukinii. Małokal...
Odsłon: 417
Idealna przekąska na każdą imprezę :) Koreczki w formie efektownej półkuli, n...
Odsłon: 104
Pyszny sernik czekoladowy z mascarpone, którego przygotujesz w 15 minut
Odsłon: 115
Pyszny i błyskawiczny obiad na słodko - kakaowy makaron z bananem, śliwką i o...
Odsłon: 61
Lekkie, pieczone kotleciki z kurczaka i warzyw - marchewki i cukinii. Małokal...
Odsłon: 417
Idealna przekąska na każdą imprezę :) Koreczki w formie efektownej półkuli, n...
Odsłon: 104
Pyszny sernik czekoladowy z mascarpone, którego przygotujesz w 15 minut
Odsłon: 115
Składniki
Z kapusty wyciąć głąba. Liście kapusty sparzyć kilka minut w lekko osolonej wrzącej wodzie. Po wyjęciu pościnać grubsze nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wystudzić. Obrać cebule pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklić na rozgrzanym oleju. Do podsmażonej cebuli dodać obrane, pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć do miękkości pieczarek a następnie wystudzić. Do miski włożyć mięso dodać ryż, pieczarki z cebulką, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na liście nakładać farsz i zawijać gołąbki. Gołąbki układać w większym garnku, zalać wodą i dusić około 20 minut. Po tym czasie gołąbki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 - 30 minut aby gołąbki sie zrumieniły i przypiekły.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karkówka z cebulą z piekarnika
Dania główne
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Karkówka z cebulą z piekarnika
Pieczona karkówka jest świetnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Natomiast...
Odsłon: 971
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Niedawno pokazywałam indyjskie samosy, a dziś przedstawiam alu kofta, czyli k...
Odsłon: 38