Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kapusty włoskiej robię bardzo często, robię dużą ilość bo zawsze dzieci wpadną po repetę. Robię je na różne sposoby i z różnymi farszami. Dzisiejsze gołąbki z włoskiej kapusty zapiekłam w piekarniku, a następnie podałam z sosem lub polane ketchupem. Tak przygotowane gołąbki z włoskiej kapusty lubi moja rodzinka.
naczynie żaroodporne, garnek, miska, nóż, łyżka, patelnia,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1003
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1003
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Z kapusty wyciąć głąba. Liście kapusty sparzyć kilka minut w lekko osolonej wrzącej wodzie. Po wyjęciu pościnać grubsze nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wystudzić. Obrać cebule pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklić na rozgrzanym oleju. Do podsmażonej cebuli dodać obrane, pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć do miękkości pieczarek a następnie wystudzić. Do miski włożyć mięso dodać ryż, pieczarki z cebulką, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na liście nakładać farsz i zawijać gołąbki. Gołąbki układać w większym garnku, zalać wodą i dusić około 20 minut. Po tym czasie gołąbki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 - 30 minut aby gołąbki sie zrumieniły i przypiekły.