Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Główka kiszonej kapusty, do niedawna była naszym marzeniem, do momentu…kiedy to, w naszym warzywniaku nie natknęliśmy się na liście kiszonej kapusty. No i tutaj zaczęliśmy eksperymentować. Doszliśmy do konkluzji, że kiszona kapusta najlepiej smakuje z ziemniakami. No i co? Już mamy ;)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 61
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5591
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 61
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5591
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Odciskamy z wody (nie wylewamy), dodajemy jajko. Cebule siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy boczek, po kilku minutach wrzucamy posiekane cebule, szklimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mieszamy z ziemniakami oraz czarnuszką. Jeśli masa jest zbyt płynna dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, jeśli zbyt zbita, to wodę z ziemniaków. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gołąbki zalewamy bulionem i pieczemy 60 min w 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.