Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Główka kiszonej kapusty, do niedawna była naszym marzeniem, do momentu…kiedy to, w naszym warzywniaku nie natknęliśmy się na liście kiszonej kapusty. No i tutaj zaczęliśmy eksperymentować. Doszliśmy do konkluzji, że kiszona kapusta najlepiej smakuje z ziemniakami. No i co? Już mamy ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8892
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8892
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Odciskamy z wody (nie wylewamy), dodajemy jajko. Cebule siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy boczek, po kilku minutach wrzucamy posiekane cebule, szklimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mieszamy z ziemniakami oraz czarnuszką. Jeśli masa jest zbyt płynna dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, jeśli zbyt zbita, to wodę z ziemniaków. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gołąbki zalewamy bulionem i pieczemy 60 min w 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.