Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana wołowina jest wyjątkowo miękka i delikatna, wręcz rozpływa się w ustach. Uduszona w warzywach, jest pełna smaku i aromatu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1465
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1465
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Szykujemy warzywa - marchew, pietruszkę, selera naciowego i cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy. Na patelni na oleju przesmażamy plastry mięsa z obu stron przez kilka minut, do lekkiego zarumienienia. Zdejmujemy mięso z patelni i odstawiamy. Teraz przesmażamy pokrojone warzywa, aż zmiękną. Do szybkowaru wlewamy pomidory i wodę, dodajemy liście laurowe, ziele, rozmaryn, sos sojowy, przyprawy, przesmażone warzywa i mięso.
Gotujemy na małym 30 minut od momentu złapania ciśnienia. Schładzamy, otwieramy. W razie potrzeby doprawiamy. Można także zagęścić sos 1 łyżką mąki, ale nie jest to konieczne. Podałam wołowinę z sorgo, ale dobrze sprawdzić się także inna kasza, ryż, kluseczki czy ziemniaki.