Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25430
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19091
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21214
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25430
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19091
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21214
Składniki
Golonkę należy gotować w małym garnku z niewielką ilością wody. Do garnka dodajemy 2 sztuki cebuli pokrojonej w piórka, dwa pokruszone liście laurowe oraz 5 ziarenek pieprzu. Golonkę należy gotować około 90-100 minut. Kapustę kiszoną należy wypłukać, podgotowujemy, jeżeli jest nadal za kwaśna to należy odlać wodę i dolać świeżej. Wody wlewamy około 3/4 szklanki. Dodajemy 1 liść laurowy oraz 3 ziarna jałowca. Dusimy około 60-70 minut często mieszamy. Kapustę należy doprawić do smaku pieprzem i solą. Uduszoną kapustę należy przełożyć na półmisek i na to podać golonkę.