Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 78
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 934
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 78
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 934
Składniki
Golonkę należy gotować w małym garnku z niewielką ilością wody. Do garnka dodajemy 2 sztuki cebuli pokrojonej w piórka, dwa pokruszone liście laurowe oraz 5 ziarenek pieprzu. Golonkę należy gotować około 90-100 minut. Kapustę kiszoną należy wypłukać, podgotowujemy, jeżeli jest nadal za kwaśna to należy odlać wodę i dolać świeżej. Wody wlewamy około 3/4 szklanki. Dodajemy 1 liść laurowy oraz 3 ziarna jałowca. Dusimy około 60-70 minut często mieszamy. Kapustę należy doprawić do smaku pieprzem i solą. Uduszoną kapustę należy przełożyć na półmisek i na to podać golonkę.