Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 968
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 968
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Golonkę należy gotować w małym garnku z niewielką ilością wody. Do garnka dodajemy 2 sztuki cebuli pokrojonej w piórka, dwa pokruszone liście laurowe oraz 5 ziarenek pieprzu. Golonkę należy gotować około 90-100 minut. Kapustę kiszoną należy wypłukać, podgotowujemy, jeżeli jest nadal za kwaśna to należy odlać wodę i dolać świeżej. Wody wlewamy około 3/4 szklanki. Dodajemy 1 liść laurowy oraz 3 ziarna jałowca. Dusimy około 60-70 minut często mieszamy. Kapustę należy doprawić do smaku pieprzem i solą. Uduszoną kapustę należy przełożyć na półmisek i na to podać golonkę.