Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy tradycyjnych duszonek powinni być zadowoleni. W 399 odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zaprezentowała przepis na delikatne, rozpływające się w ustach mięso. W sam raz na sycący, jesienny obiad.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Golonki naciąć na krzyż, oprószyć solą i pieprzem. Przyprawić tymiankiem i odstawić na chwilę.
Kociołek wysmarować smalcem lub masłem. Na dnie ułożyć skórę z boczku, cały garczek wyścielić liśćmi kapusty.
Do środka włożyć garść kiszonej kapusty. Na kapustę dać garść pokrojonej cebuli, na cebulę pokrojoną w plastry marchewkę, na marchewkę garść pokrojonego w kostkę boczku. Włożyć golonki. Wsypać marchewkę, cebulę i boczek. Przykryć liśćmi kapusty. Zalać piwem. Przykryć, zakręcić i wstawić do ogniska.
Piec przez 2 ½ - 3 godziny. Podawać z pieczywem (świetnie smakuje z wytrawnym cwibakiem) i kiszonymi pomidorami.