Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonki pieczone

Golonki pieczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 760

W końcu nadszedł ten czas, kiedy zachciało nam się takiego jedzenia. Cudne, przepyszne, nie odtłuszczone…kiedyś czytaliśmy, że trzeba dostarczać organizmowi tłuszczu, inaczej sam będzie odkładać…no to dostarczamy.

Składniki

  • 2 golonki wieprzowe przednie
  • 350 ml wina Riesling
  • 2 litry bulionu z żeberek wieprzowych
  • 1 łyżka uniwersalnej eko przyprawy
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki myjemy, gotujemy przez 45 minut w bulionie z żeberek.
    Wyjmujemy, studzimy.
    Przygotowujemy marynatę:
    Wino, czosnek, syrop klonowy, pokrojoną cebulę, olej, przyprawę mieszamy zalewamy golonki, rozprowadzamy, Przekładamy na blachę do pieczenia i zapiekamy 45 min w 180°C, co jakiś czas podlewamy marynatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń