Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na bazie sosu barbecue), są mniej tłuste niż te klasyczne. Przepis na danie główne pochodzi z 526. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 585
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 206
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 585
Składniki
Podawać z gotowanymi warzywami i purée.
Golonki włożyć do garnka z wrzątkiem. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Przyprawić lubczykiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić. Przykryć i gotować prawie do miękkości.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do miski wlać sos BBQ, syrop klonowy i sos sojowy. Przyprawić papryką. Wlać olej z pestek winogron. Wymieszać. Połową marynaty posmarować mięso. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia posmarować resztą marynaty.