Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na bazie sosu barbecue), są mniej tłuste niż te klasyczne. Przepis na danie główne pochodzi z 526. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 98
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 30
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 13727
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 254
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 98
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 30
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 13727
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 254
Składniki
Podawać z gotowanymi warzywami i purée.
Golonki włożyć do garnka z wrzątkiem. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Przyprawić lubczykiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić. Przykryć i gotować prawie do miękkości.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do miski wlać sos BBQ, syrop klonowy i sos sojowy. Przyprawić papryką. Wlać olej z pestek winogron. Wymieszać. Połową marynaty posmarować mięso. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia posmarować resztą marynaty.