Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na bazie sosu barbecue), są mniej tłuste niż te klasyczne. Przepis na danie główne pochodzi z 526. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3988
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1381
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3988
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1381
Składniki
Podawać z gotowanymi warzywami i purée.
Golonki włożyć do garnka z wrzątkiem. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Przyprawić lubczykiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić. Przykryć i gotować prawie do miękkości.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do miski wlać sos BBQ, syrop klonowy i sos sojowy. Przyprawić papryką. Wlać olej z pestek winogron. Wymieszać. Połową marynaty posmarować mięso. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia posmarować resztą marynaty.