Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sosu uzylam wszystkich resztek warzyw i smietany jakich mialam w lodówce.Pychota zapraszam !
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181948
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181948
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Składniki
Kurczaka dobrze natrzec przyprawami ,dodac 5 lyzek oleju i odstawic na bok. W tym czasie kroimy wszystkie warzywa.Przed smazeniem opruszymy mieso maka. Na rozgrzamym oleju smazymy kurczaka z dwóch stron.Nastepnie podlewamy woda i pod pokrywka dusimy przez ok.20-25 min. Wyjmujemy z patelni ,dodajemy warzywa i dusimy przez ok 10 .min lub do miekkosci. Sos zageszczamy maka z woda i smietana,dodajemy kurczaka i zostawiamy pod pokrywka na pare minut.
Do tego ugotowalam ryz i zrobilam szybka salatke z pomidora i ogórka -to co bylo w lodówce! SMACZNEGO!