Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką - to smaczny obiad. Tak przygotowaną pierś w okresie grillowym można upiec na ruszcie :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Przygotować marynatę - w misce połączyć startą skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i tymianek.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem.
Mięso marynować 1-2 godziny, po czym usmażyć na patelni grillowej, z obydwu stron na rumiany kolor.