Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką - to smaczny obiad. Tak przygotowaną pierś w okresie grillowym można upiec na ruszcie :)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 64
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 273
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 64
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 273
Składniki
Przygotować marynatę - w misce połączyć startą skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i tymianek.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem.
Mięso marynować 1-2 godziny, po czym usmażyć na patelni grillowej, z obydwu stron na rumiany kolor.