Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką - to smaczny obiad. Tak przygotowaną pierś w okresie grillowym można upiec na ruszcie :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 277
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 297
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16367
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 105
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 256
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 277
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 297
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16367
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 105
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 256
Składniki
Przygotować marynatę - w misce połączyć startą skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i tymianek.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem.
Mięso marynować 1-2 godziny, po czym usmażyć na patelni grillowej, z obydwu stron na rumiany kolor.