Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z gazetki PP, robiłam wiele razy, polecam.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Groch namaczamy na noc. Do garnka wkładamy kość i zalewamy 2 litrami wody. Gdy się zagotuje dodajemy groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
W tym czasie przesmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wkładamy do garnka. Na tłuszczu z boczku smażymy kiełbasę, następnie również wkładamy do garnka.
Zupę gotujemy na małym ogniu ok. godziny, a gdy groch będzie prawie całkiem miękki dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i ząbki czosnku. Gdy ziemniaki zmiękną przyprawiamy majerankiem. Można zrobic zasmażke.